Mindre bøvl og stor flexibilitet

Bruger du delebil, slipper du for en en stor bilinvestering, bøvl med service og forsikring og hverdags parkering. Samtidig får du stor flexibilitet når du skal transpo
rtere dig, du sparer penge og du gavner miljøet.

Bøvl med forsikring, vinterdæk og værkstedsregninger?

Er du træt af forsikringsbøvl og glemmer du at tjekke hjultryk eller skifte til til vinterdæk. Delebilsudbyderen klarer alle disse udfordringer for dig. Du skal bare bruge bilen, sørge for at der er brændstof på og aflevere den i pæn stand.

Besøg på værkstedet og uventede værkstedsregninger slipper du også for. Du skal dog kontakte udbyderen, hvis der er problemer, så larer de resten.

Er det billigt eller dyrt?udklip

En delebil med stamplads koster gennemsnitligt 5 kr. pr km. Som privat bilejer oplever man at bilkørsel er meget billigere, men fakta er, at kører du under 12 – 15.000 km pr år (afhængigt af bilstørrelse) så er din samlede biludgift pr km. over 5 kr. Kører du under 5.000 km pr år er din pris omkring 10 kr pr km.

Som delebil bruger får du præsenteret den fulde pris hver gang du booker bilen. Derfor bliver du mere bevidst om dine kørselsudgifter, og derfor vælger du oftere bilen fra og cykel eller kollektiv transport til. Du sparer således endnu flere penge og du forbedre din sundhed!

Bil næsten uden opstartsudgift

Når du tilmelder dig en delebils-ordning, betaler du fra 0 til 4.000 kr. i oprettelse. Delebiler med stamplads koster desuden et månedligt kontingent. Du skal imidlertid ikke betale en stor udbetaling og du skal ikke låne mange penge i banken.

Mange biler på en gang

Delebilister kan vælge mellem flere forskellige biltyper. Dermed har de mulighed for at vælge en biltype, der passer til dit specifikke behov i hvert enkelt tilfælde. Du kan vælge den lille bil, når du kører allene, en stationscar når familien skal på weekendtur eller varebilen når der skal købes stort ind. Det medfører, at delebilister kun kører i store biler med stor miljøbelastning, når det er absolut nødvendigt – gennemsnitligt kører delebilister i mindre biler med deraf følgende mindre forurening.

Parkering er et mindre problem

Delebilen har en fast parkeringsplads som udbyderen har sikret. Derfor skal du kun have bævl med parkerinng, når du kører en tur og parkerer undervejs.

Godt for miljø og klima

Brug af delebil gør dig mere bevidst om dit valg at transportmiddel, hver gang du booker. Derfor vælger du også andre cykel, bus og tog til tiere. Det er godt både for din sundhed og miljøet. En delebil med stamplads kan derfor erstatte  ca. 6 traditionelle biler og sænke den gennemsnitlige brugers CO2 udslip fra transport med 30%.

Nye miljøvenlige biler

Delebiludbyderne udskifter deres efter jævningt. Det betyder at bilerne max. er 3 – 5 år gamle, Samtidig fokuseres på at bilerne skal være miljøvenlige. Procentdelen af elbiler er stigende, de fleste udbydere har idag elbiler og ønsker sig flere. Nogle udbydere har kun elbiler. Samlet set er den bilflåde, som delebilister benytter, således mindre miljøbelastende end den danske bilflåde som gennemsnit.

Hvis altså du…

  • Kører under 15.000 km. pr år
  • Ikke er afhængig af bil til og fra arbejde
  • Kan planlægge et par dage i forvejen eller er fleksibel